Lezen en begrijpend lezen, een brede verkenning Lezen en begrijpend lezen, een brede verkenning

Lezen en begrijpend lezen, een brede verkenning

Lezen en begrijpend lezen, een brede verkenning

€75,00 per persoon

Beschikbaar tot 1 jaar na aankoop

Leerkrachten, zorgcoördinatoren, leescoaches, lerarenopleiders, studenten

Duur: 4 uur

E-learning

Omschrijving

Acht boeiende sprekers uit het brede onderwijsveld nemen je mee in de fascinerende wereld van het lezen. We starten vanuit een breed leesaanbod. Wat is dat en hoe pak je dat aan? 

Een praktijkvoorbeeld uit een basisschool met directeur Ilse en meester Harald geeft je alvast een idee. Emy Geyskens toont het belang aan van spreken over boeken. Jaantje Verbruggen gaat dieper in op de fysieke leesomgeving. Wat aan lezen voorafgaat is minstens zo belangrijk als het vervolg. Marlies Algoet vertelt je alles over sterk voorbereidend leesonderwijs in de kleuterklas en ze vertelt meer over de overgangen tussen kleuter en lager onderwijs en tussen lager en secundair onderwijs. Jona Hebbrecht heeft het over de effectieve strategieën voor begrijpend luisteren en begrijpend lezen. Over het monitoren van het lezen kom je alles te weten bij Tinneke van Bergen. 

Soms word je ook geconfronteerd met leesproblemen of excellente lezers in je klas. Hoe je daar mee om kan gaan en hoe technologie een handje kan helpen, vertelt Lucas Hermans je graag meer. Lezen is overal en overal vind je info over lezen. Emy Geyskens en Marlies Algoet maakten alvast een boeiende selectie. 

Deze cursus kwam tot stand met de gewaardeerde medewerking van de Odisee hogeschool en hun collega's. 

Doelgroep

Leerkrachten, zorgcoördinatoren, leescoaches, lerarenopleiders, studenten

Vaardigheden

Basiskennis didactiek van begrijpend lezen in het basisonderwijs.

Praktisch

Dit is een e-learning in 8 hoofdstukken die je niet noodzakelijk in volgorde dient te volgen. Je kan dit op eigen tempo doen en indien nodig herbekijken waar je het wenst. Je vindt ook telkens de handouts van de getoonde presentaties in de bijlagen.